top of page

IMPLANTOLOGIE: BEHANDELINGEN EN TANDIMPLANTATEN

RUIME EXPERTISE IN ORALE TANDIMPLANTATEN

Bij een eerste indruk zijn een verzorgde mond en een gaaf gebit cruciaal. Heeft u een afgebroken tand of een ontbrekende kies, dan kan Paro Westerlo – Parodontologie & Implantologie uit de Antwerpse Kempen daar beslist iets aan doen.

Implantoloog Catherine Cox beschikt over een uitgebreide knowhow inzake de diagnostiek en de plaatsing van kunstmatige tandwortels ter voorbereiding van een kroon, brug of volledige gebitsprothese. Aangezien het domein van de implantologie zodanig snel evolueert, volgt zij bovendien geregeld bijscholingen, zowel in België als in het buitenland. Zo blijft uw tandarts-specialist op de hoogte van de nieuwste tendensen, opbouwmaterialen, technieken… en kan zij u steeds de beste zorgen garanderen.

Ter voorbereiding van en bij wijze van nazorg, vindt u op onze website ook de nodige interessante én belangrijke documenten.

BEHANDELINGEN IMPLANTOLOGIE

Tandimplantaten

Tandimplantaten zijn een oplossing voor verloren tanden of wanneer het kunstgebit loskomt. Met tandimplantaten zorgen we ervoor om opnieuw een mooie glimlach te krijgen. Deze kunstwortels vormen de basis voor een kroon, en brug of zelfs een volledig kunstgebit. Een groot voordeel van tandimplantaten is dat uw gezonde tanden worden gespaard. Waar bij een klassiekere behandeling de omliggende tanden worden beslepen om een element te vervangen, door middel van een brug, wordt bij implantaatplaatsing niet geraakt aan de buurtanden. Ook wordt de afbraak van het kaakbot tegengegaan.

Botreconstructie

Een synoniem voor botreconstructie is botopbouw. Wanneer tandimplantaten geplaatst worden, is er een bepaald botvolume vereist. Wanneer het nodige volume niet aanwezig, wordt dit d.m.v. botreconstructie opgelost.

Sinuslifting

Sinuslifting betekent letterlijk het opvullen van de kaakbijholte. Deze holte bevindt zich in het gebied van de kiezen van de bovenkaak. Bij het ouder worden neemt het volume in de kaakbijholte toe waardoor het beschikbare bot om te implanteren, afneemt. Dat heeft nadelige gevolgen voor het plaatsen van tandimplantaten. Met sinuslifting wordt het sinusmembraan opgetild en wordt de holte opgevuld met kunstbot of uw eigen bot. Dit zorgt ervoor dat langere implantaten kunnen worden geplaatst die meer steun bieden voor toekomstige tandvervanging.

3D-diagnostiek

Met een Cone Beam CT-toestel maken we een 3D-beeld van de botkwaliteit en de botkwantiteit. Dit is een belangrijk aspect binnen het domein van de implantologie. Deze beelden zijn noodzakelijk voor de opmaak van een behandelplan.

logo paro westerlo - Implantoloog Antwerpen, Kempen

PARO WESTERLO – PARODONTOLOGIE & IMPLANTOLOGIE IS UW TANDARTS-SPECIALIST. MAAK UW AFSPRAAK VIA HET CONTACTFORMULIER.

bottom of page